Pokrećete poslovanje ili ulazite u investiciju?

 

Izrađujemo poslovne planove i studije za ishođenje potpore za samozapošljavanje, dobivanje kredita od poslovnih banaka i HBOR-a, HAMAG BICRO-a jamstava te za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova i drugih izvora.

IZRADA POSLOVNOG PLANA

Poslovni plan dio je obavezne dokumentacije prilikom odobravanja kredita do 700.000 kn, garancija ili jamstva od poslovnih banaka, HBOR-a i HAMAG-BICRO-a te ishođenja potpora za samozapošljavanje.

Nitko ne poznaje Vaše poslovanje bolje od Vas samih. No kako biste nekog uvjerili da ga financira, ponekad Vam može nedostajati objektivnosti ali i poznavanja specifičnog jezika korištenog u ovoj vrsti dokumenata. Također, izrada poslovnih planova i studija zahtjeva specifična znanja osobe poput modela financijskih projekcija te statičkih i dinamičkih ocjena projekta učenje kojih oduzima veliku količinu vremena.

Ukoliko nas odlučite angažirati za početak rada nije potrebna nikakva dokumentacija, dovoljno je u razgovoru s nama iznijeti sva saznanja o projektu i poslovanju a mi Vam dalje pomažemo utvrditi dokumentaciju koju će biti potrebno dostaviti ovisno o vrsti investicije.

Primjerice, za izradu poslovnog plana, ako tvrtka već posluje, bit će nam potrebni financijski izvještaji o dosadašnjem poslovanju, a ovisno o vrsti investicije vjerojatno će nam biti potrebne i ponude dobavljača ili građevinski projekt.

IZRADA INVESTICIJSE STUDIJE

Investicijska studiju zahtjevaju svi krediti poslovnih banaka ili HBOR-a iznad 700.000 kn i svi garancijski programi HAMAG-BICRO-a vrijednosti veće od 400.000 kn. Prijava na natječaje za sredstva Europske unije često zahtjeva izradu investicijskih studija.

IZRADA STUDIJE IZVODLJIVOSTI S ANALIZOM TROŠKOVA I KORISTI

Studija izvodljivosti s analizom troškova i koristi obavezan je dio projektne dokumentacije potrebne za sufinanciranje većih projekata iz fondova EU, posebice infrastrukturnih projekata poput izgradnje i opremanja.

CIJENA

Cijene izrade poslovnog plana i investicijske studije ovisi najvećim dijelom o veličini investicije i vremenu izrade, no radi se o iznosu od nekoliko tisuća (poslovni plan) do nekoliko desetaka tisuća kuna (investicijska studija i studija izvodljivosti).