PRIPREMA I PROVEDBA PROJEKATA IZ EU FONDOVA

Želite povući „sredstva“ iz fondova EU?

Informiramo Vas o aktualnim natječajima te vodimo projekte od pripreme dokumentacije do izvještavanja o provedbi po sistemu ključ u ruke.

ODABIREMO ODGOVARAJUĆI NATJEČAJ

Prvi korak je pronaći natječaj na prema kojem ste prihvatljiv prijavitelj i čije prihvatljive aktivnosti i troškovi omogućavaju provedbu Vaše ideje.

Pozive relevantne za male i srednje poduzetnike možete pronaći ovdje.

Svi otvoreni natječaji mogu se pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr.

Ukoliko želite da Vam pomognemo pri pronalasku natječaja koji bi odgovarao Vašim potrebama možete:

  • Putem formulara za kontakt ukratko nam predstaviti svoje poslovanje (ako imate web stranicu dovoljna je samo poveznica na istu) a mi ćemo Vas usmjeriti na  pozive prilagođene Vašim potrebama i zahtjevima.
  • Kontaktirati nas putem telefona ili maila i dogovoriti besplatan sastanak. Na njega nije potrebno doći s nikakvom dokumentacijom, već je dovoljno u razgovoru s nama iznijeti sva saznanja o projektu i poslovanju. Zajedno ćemo utvrditi mogućnosti financiranja Vašeg poslovanja ili projekta. Već na inicijalnom sastanku moguće je izraditi okvirnu simulaciju bodovanja projekta prema evaluacijskim kriterijima za pojedini natječaj i tako utvrditi ima li projekt šanse za „prolaz“.

IZRAĐUJEMO PROJEKTNU PRIJAVU I APLICIRAMO NA NATJEČAJ

Nakon što pronađete natječaj čiji su prioriteti financiranja u skladu s Vašim potrebama i¸na koji ste prihvatljiv prijavitelj, treba dobro proučiti natječajnu dokumentaciju i priložene obrasce te pripremiti projektnu prijavu prema zadanim obrascima.

Izrađujemo cjelokupnu projektnu prijavu, te vodimo računa o svoj dokumentaciju koju je potrebno priložiti istoj.

Kako bismo mogli započeti s izradom projektne prijave najčešće su nam potrebne ponude dobavljača ili građevinski projekti te financijski izvještaji o dosadašnjem poslovanju.

Ako ste sami pripremali projekt i želite da ga unaprijedimo izrađujemo i reviziju, pregled i poboljšanje već izrađenih projektnih prijedloga.

CIJENA IZRADE PROJEKTNE PRIJAVE

Cijena izrade projektne prijave ovisi od natječaja do natječaja. Manji dio plaćate za samu izradu a određeni postotak od ostvarene potpore zaračunava se samo u slučaju da projekt bude odabran za financiranje.Napominjemo kako je u većini natječaja EU izrada projektne prijave prihvatljiv trošak – tj. troškovi izrade prijave sufinanciraju se iz fondova EU, najčešće od 65 do 85%.

PROVODIMO PROJEKT

Čestitamo! Projekt Vam je prošao na natječaju, no pravi izazovi tek slijede.

Klijenti kojima smo pripremali projekte uglavnom žele da zajedno surađujemo i u provedbi, a neki nas angažiraju tek kad ugovore sredstva jer im treba stručna pomoć u provedbi ili žele da provedemo evaluaciju projekata.

Prije početka provedbe vrlo je važno educirati se o svim ugovornim obvezama i pravilima provedbe kako bi se spriječile uobičajene greške, spriječili problemi i ugrozio sam projekt.

Ukoliko nas angažirate pomoći ćemo Vam isplanirati provedbu aktivnosti u projektu, upravljati administrativnim i financijskim segmentima projekata te Vas savjetovati kod opravdanja nastalih troškova.

Prilikom provedbe svakog EU projekta moraju se poštovati načela javne nabave i procedure propisane za provedbu javne nabave. Naše iskustvo pokazuje da je upravo nerazumijevanje javne nabave najznačajniji problem i jedan od najčešćih razloga neprihvatljivosti troškova projekta.  Kako bi izbjegli navedeno,
radimo na pripremi plana nabave te provodimo javne nabave u projektu.

PROVODIMO EVALUACIJI I REVIZIJU PROJEKATA