BESPOVRATNE POTPORE ZA DIGITALIZACIJU

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je novi natječaj iz NPOO Bespovratne potpore za digitalizaciju.

Prijave se zaprimaju od 1. srpnja do 12. kolovoza 2022. godine, u modalitetu “privremenog poziva” (Poziv se NE zatvara prije određenog zadnjeg dana prijava, bez obzira na broj prijavljenih projekata)

Putem Natječaja dodjeljivat će se bespovratne potpore za digitalnu transformaciju poslovnih procesa MSP osnovanim najkasnije u 2021.godini, koji su u istoj godini imali najmanje 3 zaposlena te nisu završili financijsku godinu s gubitkom (pozitivna EBITDA). Projekti se moraju odnositi na prihvatljive sektore.

Cilj Poziva je omogućiti  digitalizaciju u svrhu digitalne transformacije hrvatskih MSP-ova nabavom digitalnih alata i opreme te jačanjem digitalnih vještina za razvoj i primjenu novih proizvoda, usluga i procesa, što će u konačnici rezultirati jačanjem tržišne pozicije poduzeća i rastom produktivnosti.

Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati :

  • izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje;
  • implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija;
  • jačanje digitalnih vještina zaposlenika, povezano s prethodno navedenim aktivnostima.

Raspoloživi iznos sredstava: 206.000.000,00 HRK

Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po prijavitelju:

  • najniži iznos 150.000,00 HRK
  • najviši iznos 750.000,00 HRK.

Prihvatljivi prijavitelji: MSP-ovi s najmanje tri (3) zaposlena na puno radno vrijeme (temeljem sati rada) u godini koja prethodi godini u kojoj je podnesen projektni prijedlog.

Napomena: Poslovni prihod prijavitelja u prethodnoj godini mora iznositi 100 % ili više ukupne vrijednosti projekta

Rokovi i način podnošenja projektnih prijedloga:
Projektni prijedlozi podnose se isključivo putem sustava eNPOO

  • od 1. srpnja 2022. u 11 sati – do 12. kolovoza 2022.

Detaljnije o natječaju možete pogledati ovdje:

U pripremi projekta za prijavu na natječaj IC consulting Vam stoji na raspolaganju sa svojim dugogodišnjim iskustvom u području izrade poslovnih planova i investicijskih studija, te pripremi projekata i projektnih prijedloga za prijave na javne natječaje za poticaje i potpore.